Bilder från skåneresan

Publicerat: 2013-09-02 / 23:10:39 | Kategori: Bilder
Här kommer lite bilder från helgens resa till Skåne.
Vilja fick första gången bekanta sig med havet bland annat. :)

 
 

Skåneresan och höstkurs

Publicerat: 2013-09-02 / 22:59:00 | Kategori: Vilja upptäcker
Hallå!

Ett par dagar sedan jag uppdaterade bloggen, men senaste dagarna har det varit fullt upp.
I Onsdags åkte jag och Vilja mot mamma och pappa för ett par dagar där. Under Torsdagen hade jag terminsstart på universitet i Karlstad och var där hela dagen, Vilja var hemma hos föräldrarna under dagen. Vi sov kvar till Fredagen och på fredageftermiddag påbörjade vi resan mot Helsingborg för en helg hos min moster och hjälpa till med hennes bröllop. Till min förvåning så blev Vilja åksjuk och spydde redan första timmen i bilen. Hon har inte varit det på flera månader och jag oroade mig för de resternade dryga 6 timmarna vi hade kvar i bilen. :/ Men det hade jag inte behövt göra. Efter den lilla incidenten så sov hon i stort sätt hela vägen. De gånger vi stannade och rastade var hon jätte lugn och hoppade gärna in i buren för att åka vidare. Funderar på om hon hade ätit något konstigt innan vi åkte eller om hon bara behövde en stund att anpassa sig till att åka i en ny bil (vi åkte föräldrarnas bil ner). Hur som helst gick det jätte bra och väl på plats nere i Helsingborg skötte sig Vilja exemplariskt. Under själva vigseln i kyrkan var hon själv hemma hos moster och verkade inte tycka att det var någon större grej. (Jag hade väntat mig protester!) Under bröllopsfesten som hölls hemma hos min moster var hon med och ville helst hälsa på alla. Till i början var hon som vanligt lite reserverad (och tyvärr lyckades en dam som oturligt nog hade hatt på sig vara den första som försökte hälsa.. Hon har en tendens på folk som har saker på huvudet.. Jag har ingen aning om varför, men det är något vi måste jobba med framöver), men efter ett tag så tyckte hon det var toppen med massa nya människor. Och det var många som sa positiva saker om henne vilket såklart värmer i mattehjärtat. Jag stängde dock in henne i rummet där vi sov emellan åt för att hon skulle få lite lugn och ro och även det tog hon väldigt bra. På Söndagmorgonen passade jag på att gå upp tidigt med mamma och bror innan hemfärden och åka med Vilja till stranden så hon fick se havet. det blev mycket uppsakattat. Vilja tyckte det var toppen att få rejsa runt i sanden och jaga vågorna! Jag tog lite bilder på skruttan som jag lägger in i ett eget inlägg efter detta. :) Resan hem gick även den utmärkt och Vilja var verkligen hur lugn och duktig som helst hela färden. Igår kväll var det en trött hund som somnade nöjt hemma efter alla intryck och äventyr. :) Jag måste få skryta lite och tala om hur nöjd jag är med hur lugn hon varit hela denna helg. Framförallt hemresan imponerade hon på mig genom om att ta det med ro varje gång vi rastade på ett helt nytt ställe. Hon kikade sig mest bara omkring, sträckte på sig, gick en liten runda med mig, passade på och göra ifrån sig och drack lite vatten innan hon snällt hoppade in i bilen igen. :D Ja, som sagt, mycket nöjd med min lilla tjej under denna resa.

Idag har jag fullt upp med att ladda om för nästa resa. Packa, plugga, tvätta. På Onsdagnatt bär det nämligenav mot Turkiet med Dennis. försöker hinna med att aktivera Vilja så mycket jag kan mellan varven. Idag blev det bland annat en långpromenad och en springtur. :) Har lite separationsångest och fattar inte riktigt hur jag ska klara att vara utan henne en hel vecka, men det får väl gå. Blir med lite sorg i hjärtat jag lämnar henne hos föräldrarna på onsdagkväll. Men vi får hoppas det går fort så jag snart är hemma hos min lilla stumpa igen, ska bli riktigt skönt att komma bort också.

Idag har jag även anmält oss till första höstkursen. Startdatum är inte satt ännu, men det är för en ny tränare som jag tror kan vara riktigt bra. Vi har även bokat tid för en privatlektion med henne måndagen efter att jag kommit hem från resan. Ska bli briktigt spännande och roligt och jag ser fram emot att komma igång med träningen mer på allvar. :)

Nu ska jag slänga in bilderna jag pratade om, springa ner i tvättstugan och hämta tvätt, nattkissa Vilja, sen blir det godnatt för oss.

Trevlig kväll!
/Linnéa & Vilja