Gott Nytt År!

Publicerat: 2012-12-31 / 15:00:00 | Kategori: Allmänt

Skogspremiär, inkallning och raketer!

Publicerat: 2012-12-30 / 17:08:00 | Kategori: Allmänt
Hallå i slasket!

Eller här har vi iallafall slask. Plusgrader och regn så all fin snö töar bort. Och halt som satan blir det!
Lyckades till och med sätta mig på rumpan imorse när Vilja och jag var ute efter frukost imorse. Ajaj! Tack och lov landade jag just på rumpan och det gick bra, även om det nog blir ett snyggt blåmärke.

Igår var Dennis här en stund och då passade vi på att prova lite inkallning med Vilja helt spontant när vi var ute. Hittills så lyssnar hon ju väldigt bra till sitt namn. Inkallningen gick bra, eller iallafall när det gällde att komma till mig. När Dennis ropade på henne var det inte alls lika intressant. Provade även att gömma mig ett par gånger för henne medan Dennis höll i henne och hon hittade mig ganska snabbt varje gång! Kul att se när hon letar. :)

Idag har fröken gjort sin skogspremiär. Tog med henne till skogen för första gången en stund vilket var mycket uppskattat. Mycket att lukta och kolla in. Även om det var lite läskigt också och bäst att hålla sig till matte. Försökte även i skogen gömma mig lite för henne, men det var inte så lätt då det bara var hon och jag och hon höll sig nära mig hela tiden. Får ta med mig någon som hjälp nästa gång! På promenaden till skogen så stannade vi även till för att ge hästarna lunch. Tycker det är lite halvknöligt när gäller Vilja och hästarna. Eftersom hon inte är speciellt rädd för dem är jag rädd att de trampar på henne och framförallt Hilda, vårat shettissto som är ganska dominant och oftast jagar ut det som hon tycker är för mycket på "hennes område". Hur som helst så fick Vilja helt enkelt vänta utanför hagen när jag gav hästarna, vilket funkade bra. Får försöka få henne att förstå att hästhagen är förbjudet område för små hundar. Iallafall tills vidare ;)
 
Imorgon är det nyårsafton och jag har varit lite velig med vart jag ska befinna mig och om jag ska ha Vilja med mig eller inte. Mest av allt på grund av det här med raketer. Tänkte länge att vi skulle vara här hemma, då det inte smäller så mycket här, samtidigt är våran golden är skotträdd och jag vill inte att det påverkar Vilja... Så istället funderar jag på att åka in till Dennis, men inne i stan smäller det ju otroligt mycket istället. Så hmm.. Just nu lutar det ändå mot att jag åker in till stan och tar med mig henne. Mest för att matte gärna firar ihop med husse. Oavsett vart vi hamnar så har jag tänkt mycket på hur man egentligen undviker att få en hund som reagerar på skott och fyrverkerier. Är det någon som har något tips så dela gärna med er! Vad jag tänkt är väl att försöka att inte alls göra någon stor grej av det. Att inte bry sig oavsett hur hon reagerar. Försöka ignorera henne om hon reagerar och försöka sända ut en så lugn och stabil energi som möjligt. Jaja, det går nog bra vart vi än firar in det nya året hoppas jag!

Ha det bra!

/Linnéa och Vilja


Brr..

Publicerat: 2012-12-28 / 18:45:00 | Kategori: Allmänt
Halloj!

Brr vad kallt det är ute ute idag! Blåser gör det också. Vilja tycker det är lite sisådär att gå ut när det är lite kallare. I och för sig är ju detta ingenting mot de nästan 20 minusgraderna vi hade innan jul, då kan jag förstå att det inte är så lockande att gå ut och sätta ner rumpan på kalla backen för att göra sina behov. Hur som helst så krävdes det lite övertalning för att hon skulle komma med ut idag. Fast väntar jag inte på henne och bara går iväg med dörren öppen, så kommer hon oftast så fort matte kommit lite för långt bort.

Förövrigt har denna dag också varit ganska lugn. Jag har varit ifrån Vilja längsta studen sen hon kom hit idag, då jag åkte in till Lindesberg ett par timmar på eftermiddagen för mat och en sväng på stan med en kompis. Min mamma satt då gladerligen "barnvakt" åt lilla yrvädret. Hade gått jätte bra bortsett från att lillskrutta i ett obevakat ögonblick börjat sätta i sig av mattan på mitt rum.. Hmm.. Blev iallafall ett kärt återseende när jag kom hem igen och mötte Vilja ute på gårdsplanen. Det värmer i hjärtat när en överförtjust valp, i full fart med vilt viftande svans kommer en glatt till mötes och ger en massa välkommen hem pussar. :) Försöker dock att hejda mig själv lite, för att hon inte ska se det här med att vara i från mig eller ensam som en alltför stor grej, men lätt är det inte, för matte är ju precis lika glad hon att återse sin lilla pärla! ;)

Förövrigt passade jag på att köpa avmaskningsmedel när jag var inne i stan, upptäckte nämligen i morse att lilla damen har mask. Förmodligen spolmask. Känns lite skumt med tanke på att hon enligt uppf. ska vara avmaskad tre gånger innan hon kom. Har dock dålig koll på detta. Insåg också att det är en djungel det här med avmaskningsmedel. Blev iallafall tillslut det enda avmasningsmedlet jag kunde hitta (på det apoteket) som verkade vara anpassat för valpar, Milbemax. Hoppas jag får i henne tabletten, men det borde nog gå bra med tanke på hur matglad hon är! Om det är någon som läser som har bra koll på avmaskningsmedel för hund så lämna gärna en kommentar eller något tips, tar gärna emot alla tips jag kan få! :)

Nu ska Vilja och jag bekanta oss lite närmare med borsten, som än så länge är riktigt rolig eftersom den betyder godis, sen är det nog dags för lite kolklippningsträning!

Ha det bra i vinterkylan!

/ Linnéa & Vilja

Mat och sovklocka

Publicerat: 2012-12-27 / 21:26:12 | Kategori: Allmänt
Idag har jag och Vilja haft en lugn dag! Jag har pluggat och Vilja har fått roa sig på egen hand en del idag. Det har nog varit ganska skönt för oss båda efter två dagar i stan.

Jag har tänkt på att det är ganska fascinerande hur fort hundar lär sig sina mattider.. För Vilja vet redan precis när det börjar dra ihop sig till matdax. En stund innan drar hon sig mot eller sätter sig vid köksbänken och väntar. Ganska praktiskt då det blir en påminnelse för mig när jag är inne i plugget om att det är dags att lägga maten i blöt. Appropå mat så måste den ju komma ut någonstans och när det gäller det så går rumsrenheten frammåt. Man borde ha en typ mat och sovklocka till hundar, fasen va praktiskt det vore. Eller alltså egentligen bara en bajs och kiss klocka, då det är det som är det svåra. I och för sig har de väl en egen inbyggd sådan, men det vore ju bra om den kunde signalera när det är dags för det ena eller det andra. Eller om de bara kunde prata. Men jag börjar få kläm på vilka tider hon behöver ut just nu och hur lång tid det är emellan. Givetvis blir det en och annan olycka inne ibland också, men då är det matte som inte varit tillräckligt uppmärksam och de blir färre och färre redan. :) Skönt är också att hon har börjat sova på nätterna ordentligt nu. (peppar, peppar...) Igår natt och inatt har jag inte varit ute alls förrän till frukost och det är så skönt. Duktig tjej! Nu är det heller inte så värst långt kvar tills det är dags att minska ett mål mat per dag, får se hur det går med min matglada lilla fröken! :)

Vi har tränat på att gå lite i koppel idag också, lätt att glömma bort kopplet nu när vi är hemma och hon kan gå lös ute. Men vi tog oss en liten sväng med kopplet på iallafall. Hittllis funkar det väldigt bra. Lite gott är det ju dock att smaka på kopplet ibland och lite besvärligt när det hamnar runt framtassen, men annars går det bara bra. När vi är i stan måste hon ju ha koppel direkt vi går ut, så jag tror faktiskt hon har hunnit acceptera det ganska bra ändå redan. Sedan kommer det väl säkert en trotsålder om någon eller några månader då kopplet inte alls är så poppis längre, men det antar jag att det kommer göra med allt. :)

Nä, nu tror jag damen behöver gå ut en sväng, sen tar vi nog kväller!
/ Linnéa


 

Bloggstart!

Publicerat: 2012-12-27 / 20:39:00 | Kategori: Allmänt
Hej!

Sådär ja. Då har jag äntligen lyckats starta en blogg till mig och Vilja.
Ja, den är inte riktig klar än. Har inte riktigt fått ordning på länkarna i menyn, men det kommer så småningom..
Nu hoppas jag att jag ska ha tid och lust att skriva och dokumentera massa här om vad vi gör om dagarna! :) Det är iallafall vad jag hoppas på! Tanken med bloggen är som det även står på flera ställen att den ska fungera som en dagbok för mig och Vilja i första hand och för att jag ska ha någonstans att dokumentera vad som händer och sedan kunna gå tillbaka och se hur det sett ut. Om någon sedan kikar in här och lämnar en kommentar är det bara roligt! Skulle någon till och med vilja följa oss är det ju ännu roligare! Men jag vill ändå poängtera att bloggens syfte i första hand är att vara ett ställe för mig att skriva på. :)

Hoppas ni har det bra såhär i jul och nyårstider!
/Linnéa