Sommaren i bilder

Publicerat: 2013-08-12 / 23:59:57 | Kategori: Allmänt
Hej hallå!

Nu är det flera månader sedan jag skrev sist, men den här sommaren har det varit fullt upp med allt från jobb, till utflykter och sommarmys. Vilja har växt så det knakar under sommaren och nyligen gick hon in i sitt första löp. Mattes lilla tjej börjar bli vuxen på riktigt med andra ord. Eftersom uppdateringen har varit så dålig här senaste tiden har jag pillat ihop lite kollage med våren och sommarens bilder..!



I slutet på April flyttade jag och Vilja till vår egna lägenhet i Guldsmedshyttan. Vilja tog flytten bra och anpassade sig förvånansvärt fort till vårt nya hem, även om hon tyckte det var lite sisådär att vara ensam hemma i början och protesterade högljutt när jag skulle gå, om så bara ut med soporna och hon inte fick följa med. Detta gick dock ganska snabbt över. I samband med att jag köpte ny bil strax innan flytten försvann också Viljas åksjuka. Efter ett tag började hon till och med kunna åka i bakluckan. Förövrigt tillbringade vi slutet av April med att fixa hemma, jag gjorde sista plugget på vårterminen och så utforskade vi omgivningarna med långa promenader, ofta med husse Dennis med oss. :)
 
I Maj kom våren på allvar och jag gick intorduktion på nya jobbet och började jobba i hemtjänsten. Vilja blev 7 månader och vi övade en hel del på nya trix och inkallning. Vilja började gå lös mer och mer på skogspromenaderna vilket funkade utmärkt redan från början. Vi hälsade även på "tant Amanda" och hängde med henne i stallet en del och Vilja fick bekanta sig lite närmare med de stora hästarna. Dessa var mycket läskigare en shettisarna hemma på "mormor" och "morfars" gård tyckte Vilja. Men så småningom gick det lite bättre.. Vilja gjorde badade även för första gången, vilket var toppen, om än lite läskigt.. Och kallt än så länge!  Bäst var att hålla sig i vattenbrynet och jaga vågorna..
 
 
I Juni blev Vilja 8 månader och tiden bara flög fram! Vi var på utflykter (bland annat med Philip och Dennis som syns på bilden) och så var min vän Kattis här på besök med sin labradorblandis Ceasar. Vilja diggade Ceasar från första början och följde honom som om han vore hennes idol under hela besöket de var här. Haha. Vilja fick vila lite från inlärning den här månaden, då jag tyckte hon var lite "virrig". Hon gick även in i en trotsperiod under ett par veckor och testade verkligen mattes tålamod emellanåt. Jag var även borta från Vilja den längsta perioden hittills då jag åkte med Ida till Västerås och bodde på hotell. Hon fick vara hos mina föräldrar under två dagar och det blev ett kärt återseende när jag hämtade henne igen.
 

Vi tillbringade också många timmar vid stranden under den här tiden och i takt med att vattnet blev varmare så vågade sig Vilja allt längre och längre ut i det blå. Till slut släppte det och hon började simma, överförtjust över upptäckten att man kunde plaska omkring blev det många timmar i vattnet och apportering av favoritbollen i vattnet. :)

 
I Juli var jag mitt upp i min intensivaste jobbperiod och Vilja fick mycket ensamhetsträning tack vare det. Vid det här laget så hade hon dock bott in sig ordentligt i lägenheten och jag kunde utan problem lämna henne några timmar i taget när jag var på jobbet. Men hon var också en hel del hemma hos mina föräldrar när jag jobbade som allra mest. Tjoho tyckte nog Vilja, åtminstone att dömma av mammas beskrivningar på hur hon farit runt dagarna i ända på deras gård. Men vi hann även umgås massa med husse Dennis, mera bad och skogspromenader tillsammans med familjen för att leta bär och svamp.
 
 
I Juli gjorde vi även en resa till Vingåker för att besöka min saknade vän Stina! De blev den längsta bilresan Vilja gjort ditills. Det blev ett kärt återseende när jag äntligen fick träffa Stina igen och även rida en sväng på fina och efterlängtade islandshästen Ljufva igen. Vilja hittade en ny kompis i Stinas kille Erik och de lekte mest hela dagen vi var där. Vi var även in i Vingåker och gick omkring lite, så det blev lite social träning för Vilja som skötte sig otroligt bra hela resan! :)
 

Och nu har vi då slutligen gått in i Augusti och Vilja har hunnit bli hela 10 månader..! Det är helt otroligt vad fort tiden går. I förra veckan var min kompis Kattis med pojkvän Andreas här på besök igen och med sig hade de sin 10 veckors Landseervalp Milos. Vilja har inte träffat så värst många valpar ännu så jag var lite nyfiken på hennes reaktion. Det visade sig att hon blev fullkomligt kär i Milos och de lekte så fint här i trädgården! Riktigt kul. :) Förra helgen var Vilja med till Örebro på en liten shoppingrunda och fick lite miljöträning. Jag måste säga att fröken sköter sig exemplariskt i storstadsmiljö hittills. Helgen som varit fick vi mer av miljöträningen då hon var med mig och Dennis på Larsmäss marknad i Järnboås. Lite "dragig" är hon i sin iver att få lukta och upptäcka allt och alla, men förövrigt skötte hon sig mycket bra även nu. I Helgen som varit har vi även hunnit med kräftfiske två dagar och Vilja var såklart med. Hon gjorde sitt premiäråk i båt också, vilket var mycket spännande tyckte hon. Dock blev nog lillsnuppan lite övermodig och lyckades plurra i vattnet i sin iver att hoppa i och ur båten. Det var en trött och blöt liten hund som tillslut somnade gott i mattes famn i bilen på vägen hem. ;) Jag har numera gått av mitt sommarvik och har några veckors ledighet med ströjobb innan skolarbetet drar igång igen. Det känns superskönt att få vila ut lite och även jag äntligen få ha lite semester. Jag har de senaste dagarna tagit upp trickträningen lite mer med Vilja och hon är som vanligt pigg på att lära sig nya saker! Dock tror jag det var bra att hon fick lite "sommarvila" från det mesta ett tag.. Jag har även börjat aktivera henne lite mer med logiska utmaningar och lite mer fysisk ansträngning och till hösten hoppas jag att vi kan gå lite mer kurser. Jag väntar med iver på att hon ska växa till sig ordentligt så vi får prova på lite agility på allvar. Men vi får se när det blir. :)

Nu ska jag avsluta det här inlägget innan det blir på tok för långt! Men nu är en liten sammanfattning av vad vi sysslat med under den här sommaren gjord och jag hoppas att jag ska vara lite mer aktiv med skrivandet på bloggen framöver. Nu är det dags att krypa i säng. Lillskrutta ligger redan och snoosar för fulla muggar!
Godnatt!

/ Linnéa & Vilja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback